SKRIVNOSTNI PERU

Pomlad 2024
17 dni (15 nočitev)
3090 EUR

#MISTERMATIK DOŽIVETJA VAS ČAKAJO

Vsa doživetja po programu so vključena v ceno

AMAZONIJA
UŽIVANJE V PUŠČAVI
MACHU PICCHU
PESTER ŽIVALSKI SVET
RAZLOGI ZA LAŽJO ODLOČITEV
Majhne skupine.
Majhne skupine
Največ 14 potnikov.
Brez doplačil glede na velikost skupine.
Naše prednosti.
Ogledi vključeni
Vsi ogledi in izleti po programu so vključeni v ceno.
Solo potniki.
Potujete sami?
Vedno brez doplačila, če ste pripravljeni deliti sobo s spotnikom/co.
Naše prednosti.
Lastni programi
Avtorski programi, ki jih sami tudi odvodimo.

Mogočne starodavne civilizacije objete z izjemno raznoliko naravo puščav, tropskih gozdov, mogočnih Andov in oceana se z vrhunsko hrano mešajo v unikatno pustolovščino imenovano skrivnostni Peru.

VAŠ PROGRAM

Imate fizične omejtive ali željo videti znamenitost, ki je ni v programu? Majhne skupine omogočajo, da izvedbo programa prilagodimo vašim željam, kolikor je to le mogoče.

Posebna skrb za naše potnike.
DAN
01
02
DOBRODOŠLI V LIMI

Let z bližnjega letališča proti Limi. Nastanitev v hotelu v čudoviti zeleni soteski ob obali Pacifika – Miraflores.

Kot večina južnoameriških mest je tudi Lima mesto nasprotij. Zato se bomo že drugi dan podali na ogled favel z lokalnimi vodiči. Tu živi kar osem od enajstih milijonov prebivalcev Lime. Sledi kosilo na zanimivi lokalni tržnici v središču favele.

Večerni let proti največjemu mestu na svetu, ki ni dostopen po cesti, v osrčju Amazonije, Iquitosu. Nastanitev v hotelu in eksotična večerja na bregu Amazonke. Pijačo dobrodošlice časti vodnik.

Lima
DAN
03
EKSPIDICIJA V AMAZONIJO

Jutranji ogled verjetno najbolj zanimive tržnice na svetu - Belen market. Poleg več kot 100 vrst rib boste videli krokodile, rečne podgane, eksotično sadje in stojnice šamanov, čarovnic ter njihovih zdravil. Najbolj pogumni boste lahko poizkusili gigantske ličinke iz palmovih dreves in ikre piranj.

Po tržnici se bomo z moto rikšami odpeljali do pristanišča in se natovorili v ogromen motorni drevak. Ta nas bo po glavnem toku Amazonke odpeljal proti naši koči v stranskem rokavu največjega porečja na svetu.

Nastantive in prve aktivnosti. Iz drevaka bomo opazovali sive in roza rečne delfine ter se kopali v Amazonki ob slikovitem sončnem zahodu.

Nočni sprehod čez del džungle. Z malo sreče bomo videli škorpijone, tarantele, ...

Iquitos, Amazonija
DAN
04
PIRANJE IN AMAZONSKA DŽUNGLA

Še pred zajtrkom se bomo s čolni podali na opazovanje ptic in rečnih rastlin. Sledi lov piranj, ki jih bomo v primeru uspešnega lova tudi spekli. So namreč odlične!

Dnevni sprehod čez džunglo ob Amazonki, kjer bomo spoznali raznovrstno rastlinje, ter z malo sreče videli tudi živalsko prebivalstvo, npr. lenivca.

Celotni čas naše džungelske ekspedicije bodo vodiči in kuharice skrbeli za poizkušanje različnih, eksotičnih jedi. Gre za razne vrste amazonskih rib, krokodilov, mesa, zelenjave, zanimivih solat in svežega sadja. Vse to ob začaranih zvokih skrivnostne džungle.

Amazonija
DAN
05
ČARI IQUITOSA
POVRATEK V LIMO

Ob jutranji budnici zvokov ptic se bomo odpravili iz naših kolib v Amazoniji proti Iquitosu.

Po kosilu, pivu ter nakupih v tem avanturističnem mestu se z letalom odpravimo nazaj v prestolnico in ob Pacifiku krenemo proti Paracasu.

Čas za spanje in počitek.

Iquitos, Paracas
DAN
06
PARACAS - PERUJSKI GALAPAGOS
DESKANJE NA SIPINAH

Pester dan bomo pričeli z gliserjem, s katerim se bomo odpravili na raziskovanje otočja Ballestas. Poleg slikovite pokrajine, kateri domačini pravijo tudi Perujski Galapagos, bomo opazovali pingvine, tjulnje, morske leve in več kot 50 vrst ptic.

Naprej proti puščavi Atacama. Gre za puščavo, ki se razteza čez Peru in Čile ter je med drugim znana po tem, da je najboljši kraj na svetu za opazovanje vesolja. Po nastanitvi v hotelu v oazi Huacachina se bomo z lokalnimi vodiči odpravili na pravo puščavsko pustolovščino. S puščavskimi terenskimi vozili v stilu filma Mad Max se bomo vozili po pravljični planoti. Gre za najvišjo puščavsko planoto v Južni Ameriki.

Za vrhunec avanture se bomo z deskami spuščali z visokih peščenih hribov in od užitka vriskali med puščavskim peskom.

Zvečer bomo lahko uživali ob bazenu v oazi, ali ob lokalnem vinu. Res je, kljub puščavi je regija znana po vinu in piscu – tradicionalni perujski žganici. Na zdravje!

Paracas, Huacachina
DAN
07
NAZCA

Zjutraj se bomo odpravili proti kraju, ki skrbno čuva eno od največjih poznanih in nerazvozlanih skrivnosti na svetu – Nazca linij. Poletimo naslednji dan v jutranjih urah, ta dan pa izkoristimo za ogled razkritih antičnih grobnic in bolje spoznamo inženirsko iznajdjlivost starodavnih ljudstev tistega kraja.

Počitek ob dobri hrani in bazenu.

Nazca
DAN
08
POLET NAD NAZCA LINIJAMI

Zgodaj zjutraj se bomo razdelili v manjše skupine in z ultra lahkimi letali ter izkušenimi piloti poleteli 200 m nad puščavo. Med panoramskim letom si bomo ogledali najbolj znane in skrivnostne linije, ki se jih z letala vidi izvrstno.

S tistimi, ki se na let ne boste podali, se bomo povzpeli na razgledni stolp in si od bližje pogledali dva izmed likov: drevo in roke.

Po Nazci se bomo odpravili na daljšo vožnjo proti drugemu največjemu perujskemu mestu – Arequipi. Tja prispemo v večernih urah. Spanje v hotelu.

Nazca, Arequipa
DAN
09
10
COLCA CANYON, LAME IN ALPAKE

Sončni žarki nas bodo zbudili v mestu, ki ga obkrožajo trije vulkani, visoki 6 tisoč metrov.

Z lokalnimi vodiči se bomo odpravili na dvodnevni izlet v kanjon Colca. Začnemo z vzponom (brez skrbi, s kombijem:) na skoraj 5000 metrov nadmorske višine, kjer nas na planoti pozdravijo alpake in lame. Rahlo vrtoglavico preženejo kokini listi in kokin čaj.

Poleg čudovitih pogledov na ta zares slikoviti kanjon bomo z malo sreče lahko od blizu opazovali največj optico na svetu – andskega kondorja. Ta izjemni leteči dinozaver meri čez krila neverjetnih 3,5 metra.

Spoznavali bomo kot vedno tudi lokalno kulinariko ob uživanju v razgledih. Priporočamo tudi nakup oblek iz alpakine volne.

Pozno popoldan poletimo v Cusco.

Colca kanjon, Cusco
DAN
11
CUSCO

Nekdanja prestolnica Inkovskega imperija ponuja veliko. Sprehod po mestu z izjemno zgodovino in kulturo.

Prosto za oddih in obisk trgov, tržnic, živahnih barov ter restavracij.

V Cuscu boste lahko poizkusili indijanske specialitete z mesom alpake, lame in morskega prašička na čelu. Tisti, željni zabave, boste izkusili pestro nočno življenje mesta na višini 3.300 metrov.

Cusco
DAN
12
PROTI MACHU PICCHU

Z lokalnimi vodniki se bomo zjutraj začeli vzpenjati (v kombiju) proti najlepšem kraju na svetu – Machu Picchuju. Na višini 4.300 metrov se bomo v popolni gorski kolesarski opremi posedli na kolesa in se po vijugasti cesti spustili približno za 2000 m nadmorske višine (lahko ste v kombiju namesto na kolesu). Poleg samega spusta vas bodo očarali tudi razgledi na kanjon ter na številne slapove.

Po kosilu v indijanski gostilni nas bodo vodniki odložili pod vznožjem Machu Picchuja. Dvourni relaksacijski pohod nas bo pripeljal do izhodiščne točke za ogled ene od največjih svetovnih čudes – mesta Aguascalientes.

Sledi večerja in počitek.

Aguascalientes
DAN
13
MACHU PICCHU

odpravimo proti Machu Picchuju. Imate dve možnosti: enourni vzpon po stopnicah, ki bo hitro pozabljen in vreden napora, ali pa se do vrha odpeljete z avtobusom.

Nagrada bo namreč pogled, ki vam bo vzel dih. Spokojnost in lepota Machu Picchuja, varovanega s strani pettisočakov, je težko opisljiva z besedami. Spoznali bomo kaj Machu Picchu sploh je in si ogledali posamezne dele.

Po poldnevnem raziskovanju Machu Picchuja se bomo odpravili nazaj v Aguas Calientes. Večerja, zasluženo pivo in počitek.

Aguascalientes, Machu Picchu
DAN
14
PANORAMSKI VLAK
CUSCO

Nazaj proti Cuscu nas zapelje poseben vlak, pri katerem imajo kabine veliko oken, kar omogoča odlične poglede na pokrajino med Machu Picchujem in Cuscom. Posebno doživetje.

Prost večer v Cuscu z dobro hrano, pijačo ter morebiti tudi s plesom.

Cusco
DAN
15
LIMA

Kratek let nazaj v prestolnico, Limo. Ogled slikovitega, kolonialnega mestnega jedra s katedralo in katakombami. Razvajanje brbončic v eni od lokalnih mestnih restavracij. Na svoj račun boste prišli zlasti ljubitelji morskih jedi.

Ljubitelji latino zabav in latino ritmov boste lahko z nami obiskali enega najboljših perujskih klubov Sargento Pimienta.

Cusco, Lima
DAN
16
17
LIMA IN LET DOMOV

Dopoldan se odpravimo na potep po Miraflores predelu mesta, ki se konča s peščenimi plažami ob Pacifiku. Pogled na ocean, dobro perujsko kosilo ter pivo so super popotnica za odhod proti domu.

Na letališču ob Pacifiku bomo rekli »adios, Peru« in se vtisov polni vrnili v domovino. Prihod v Evropo naslednji dan.

Lima, let domov

VARNO IN UDOBNO

PREVOZI
Varne letalske povezave.
Sodelujemo le s priznanimi in varnimi letalskimi družbami.
Zasebni prevoz.
Vsi prevozi so privatni. Voznikom je izrecno naročeno, da vozijo umirjeno in varno.
Udobni prevozi.
Brez nočnih voženj in spanja na avtobusu.
NASTANITVE
Urejena prenočišča.
Skrbno izbrani hoteli na dobrih lokacijah.
Lepe sobe.
Skrbno izbrani hoteli kategorije 3* oz. 4* na dobrih lokacijah.
Posebno doživetje.
2x nočitev v leseni kolibi lokalnega značaja ob Amazonki - privat soba in kopalnica vendar brez klime.
Cena
od 3090 EUR
Otroci do 18. leta: v primeru, daotrok potuje v spremstvu dveh odraslihoseb in spi v isti sobi, mu priznamo 200 €popusta.
Doplačilo za enoposteljno sobo je 380 EUR.
Ne pozabite
Opomba.
Brez doplačil glede velikosti skupine.
Opomba.
Brez obveznih napitnin.
Opomba.
Vedno brez doplačila za potnike, ki bi potovali sami in so pripravljeni deliti sobo s spotnico ali sopotnikom. Tudi če je/ga ne najdemo!
Kaj je vključeno?
Varne letalske povezave.
Povratna letalska karta z bližnjega letališča v ekonomskem razredu z vsemi pristojbinami
Varne letalske povezave.
4 x notranja letalska karta z vsemi pristojbinami
Podatki o prtljagi.
Prtljaga: ročna in večji kos do 23 kg.
Lepe sobe.
13x nočitev na destinciji v urejenih, klimatiziranih sobah z lastno kopalnico
Lepe sobe.
2x nočitev v kolibi lokalnega značaja ob Amazonki v privat sobah z lastno kopalnico
Zasebni prevoz.
Privat prevozi na destinaciji
Obroki.
Obroki: 3x polni penzion v Amazoniji, 1x kosilo, vsi zajtrki
Kaj je vključeno.
Vsi vodeni ogledi po programu
Kaj je vključeno.
Vse vstopnine po programu
Kaj je vključeno.
Let nad Nazca linijami
Kaj je vključeno.
Organizacija in izvedba potovanja
Kaj je vključeno.
Spremstvo slovenskega vodje poti vse dni
potovanja na destinaciji
Kaj ni vključeno?
Opomba.
Vse kar ni navedeno pod "Kaj je vključeno?"
Opomba.
Osebni izdatki potnikov
Zasebni prevoz.
Prevoz do in z bližnjega odhodnega letališča
Obroki.
Vsa hrana in pijača, ki ni navedena pod
"Kaj je vključeno?"
Opomba.
Zavarovanje rizika odpovedi - 184 EUR
Pričnite svojo filipinsko avanturo
Obrazec za povpraševanje ter vse informacije o prijavi najdete na tej povezavi.
Povpraševanje
ZAČNITE SVOJO 
PERUJSKO 
AVANTURO
Obrazec za povpraševanje ter vse informacije o prijavi najdete na tej povezavi.
Povpraševanje

DODATNE INFORMACIJE

Pogoji prijave na potovanje

+

Cena po tej ponudbi velja do 31. 12. 2021. Po tem datumu si pridržujemo pravico do zvišanja cene ter/ali spremembe leta (letalske družbe, odhodnega letališča oziroma kombinacije letov) in datumov potovanja.

Za potrditev te ponudbe je potrebno vplačati nepovratni depozit v višini 1000 EUR, preostali znesek pa v celoti poravnati najkasneje 30 dni pred začetkom potovanja. Način plačila je nakazilo na bančni račun agencije Mister Matik d.o.o., odprt pri Intesa Sanpaolo banki. Stroški odpovedi potovanja: do 60 dni pred začetkom potovanja znašajo stroški odpovedi 1000 EUR. Za ostale roke veljajo določila, napisana v splošnih pogojih poslovanja podjetja Mister Matik d.o.o. V primeru neudeležbe na potovanju znaša strošek 100% cene potovanja. Odpoved potovanja je potrebno sporočiti v pisni obliki.

Zaradi zagotovitve kakovosti potovanja si pridržujemo pravico do spremembe vrstnega reda izvedbe posameznih ogledov (npr. sprememba zaradi vremena). Splošne pogoje poslovanja potovalne agencije Mister Matik d.o.o. lahko prejmete na zahtevo, ali si jih ogledate na naši spletni strani.

Denar. Ali menjam že doma?

+

Denar menjate na destinaciji, še najbolje pa je, da ga dvignete tam na bankomatu. S seboj je priporočjivo imeti nekaj gotovine v EUR. Zaradi varnosti (pred krajo ali izgubo) držite eno od kartic in nekaj denarja ločeno.

Kakšna oblačila in obutev sta primerna?

+

Gibali se bomo predvsem na zunanji temperaturi med 10 in 20 stopinj. Priporočamo vsaj tanjšo jakno. Za raziskovanje mest in narave priporočamo udobno obutev - športne superge. V amazoniji je zelo priporočjivo imeti svetla in ohlapna dolga oblačila (npr svetle lanene hlače). Seveda ne pozabite na kopalke in natikače.

Je potrebno cepljenje?

+

Za potovanje je pogojno obvezno cepljenje proti rumeni mrzlici. Nekatere zdravstvene organizacije priporočajo cepljenje proti hepatitisu. Več si za vsako destinacijo lahko preberete tu: http://www.zdravinapot.si/